В събота сутрин Хамас предприе масирана ракетна атака срещу Израел. Times

...
В събота сутрин Хамас предприе масирана ракетна атака срещу Израел. Times
Коментари Харесай

Анна от Израел: Не съм се страхувала така, както сега

В събота сутрин Хамас предприе масирана ракетна офанзива против Израел. " Times of Israel " оповестява за изстреляни над 2000 ракети. Успоредно с това въоръжени терористи от Хамас нападат израелски селища. Водят се престрелки със силите за сигурност. Израел отговори стремително и нанесе удари по линията Газа.

" Ставам рано, излязох с кучетата и в 6:29 ч. стартира сирена. Събудих децата, с цел да бягаме в бомбоубежището, само че незабавно след сирената имаше още 2 сигнала. За 20 мин. в нашия град и към него имаше може би над 100 ракети. Не чухме дали са паднали някъде, само че в Тел Авив има ударен блок, други са паднали в морето.
След 1 час се обадиха и извикаха моя наследник в армията. Той е боец, служи в защитата на Израел. Страхуват се, че ще има набези и от север – от Сирия и Ливан. Веднага изпратиха военна кола и го взеха. Това съобщи Анна Атанасова, гражданин на гр. Бат Ям, в ефира на  NOVA NEWS.

„ Аз пребивавам 26 година в Израел, преживявала съм много страшни интервали, само че не съм се страхувала по този начин, както в този момент. Когато видях, че въоръжени терористи са влезнали в южните ни градове и стрелят, просто бях в смут. Такова нещо не помня.Все още градовете не са изчистени от терористи на юг. Приятели на моите деца, които бяха на открито, са изчезнали. Още ги няма, тъй като над 50 терористи с джипове са ги нападнали, стреляли са по тях, а някои са ги отвлекли ”, описа тя.

„ Има най-малко 40 убити души, над 780 ранени, от които някои са потърпевши доста тежко, от израелска страна. Има и десетки, които са пленени – бойци, деца и фамилии. От страна на Палестина са даже повече ”, посочи Атанасова. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР